Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Affärsplan och rivningar diskuteras inom Boab

Ytterligare rivningar inom Boabs bestånd kan bli aktuellt. Diskussioner förs med Statens bostadsomvandling, SBO, för att hitta alternativ.

Annons

I början av förra året presenterade Boab en affärsplan med framtidsvisioner. Bland annat att bygga nya lägenheter i Grythyttan, köpa semesterlägenheter i Spanien och Grekland samt på Öland som kan komma hyresgästerna till del genom en avgiftsbelagd tillvalstjänst. Det skulle höja servicenivån liksom andra tillvalstjänster som bilpool, växthus och odlingslotter.

– Hela affärsplanen ligger fast, men vi har inte haft möjligheter att jobba med den än. Vår koncentration ligger nu på kommunens fastighetsutredning, säger Boabs vd Jan Larsson.

Boab är delaktig i utredningen som ska klargöra hur totala fastighetsbeståndet i kommunens ägo ska organiseras och förvaltas. Förslag läggs fram i kommunstyrelsen nu i januari.

Boabs tänkta satsning på solenergi är också aktuell fortfarande, men har lagts på is. Boab har sökt investeringsbidrag hos länsstyrelsen men fått nej. Jan Larsson har tidigare sagt att statliga pengar är en förutsättning för projektet.

– Nu finns inga pengar att söka. Men solenergi kan bli möjligt ändå, även om vi får stå för hela investeringen.

Enligt tidigare beräkningar rör det sig om cirka 2,3 miljoner kronor.

Bolagets ekonomi är ansträngd men trots det räknar Larsson med ett mindre överskott för 2011. Ett problem är tomma lägenheter, i dag omkring 30-40 stycken. De senaste två åren har inget rivits, men nya rivningar är inte uteslutet.

– Vi måste ta ställning under första halvåret eller hitta andra lösningar. Vi undersöker om SBO kan köpa in fastigheter och använda till annat än bostäder. Om inte är enda alternativet att riva.

Mer läsning

Annons