Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägarna till brygghus lånar ut en halv miljon

Företagsrekonstruktionen av Grythyttans brygghus godkänns. Och huvudägarna till bolaget ska nu låna ut 500 000 kronor till bolaget under rekonstruktionen.

Annons

Företaget tillverkar, importerar och säljer öl, vin samt alkoholfria produkter plus utbildning i dryckeskunskap. I styrelsen finns bland annat Carl Jan Granqvist och vd är Pierre Krips.

Såväl 2012 som 2013 innebar förlust för det nystartade mikrobryggeriet i Hällefors. I årsredovisningen för 2013 berättas att bolagets totala omsättning blev 962 671 kronor, resultatet blev minus 1 miljon kronor och företagets totala skulder var 3,6 miljoner kronor. Idag uppgår skulderna till cirka 3,5 miljoner kronor, men det finns också tillgångar värderade till cirka 4,8 miljoner kronor.

Den 17 november 2014 ansökte företaget om rekonstruktion hos tingsrätten. Det blev avslag, tingsrätten trodde inte att den rekonstruktionsplan som inlämnats kunde genomföras. Beslutet överklagades till hovrätten som bestämde att rekonstruktion ska beviljas. Det berättade NA om i måndags.

I tisdags hölls borgenärssammanträde på tingsrätten i Örebro och rekonstruktionen godkändes och ska nu pågå till den 24 februari 2015. En rekonstruktionsplan har presenterats och ska nu genomföras. I denna plan berättas att en nyemission planeras ske nästa år och att cirka 500 000 kronor ska lånas av bolagets aktieägare under en sexmånadersperiod.

Dessutom berättas om långt gångna diskussioner om leverans av produkter till fyra dagligvarukedjor som totalt omfattar 2 800 butiker med leverensstart under våren 2015.

– Det handlar om folköl som får säljas i dagligvaruhandeln, sade advokat Hans Liljeblad till NA i måndags.

Liljeblad är utsedd till rekonstrukör för Grythyttans brygghus.

En avskrivning av skulder ingår också i planen, minst till 50 procent, helst till 75 procent av skuldsumman. Att sälja tillgångar för att klara verksamheten är inte aktuellt, enligt Liljeblad.

Mer läsning

Annons