Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla ska kunna få lussefika

Inget lussefika på Gillersgården var en miss. PRO var rådiga och såg till att såväl boende som personal kunde få extra festligt.

Annons
Gåva. Lars-Erik Book i PRO överlämnar lussefika till Ann-Christine Widman, Helka Pettersson och Angelika Schartmann, personal på äldreboendet Gillersgården.

Med glitter i hår och tomteluvor skapade personalen på äldreboendet Gillersgården luciastämning. Redan på morgonen hade de skrudat sig i vita fotsida dräkter, ljus i hår och hand, för att lussa på avdelningen.

– Det gör vi varje år. Det är tradition, säger Helka Pettersson.

– Jag tror många blir glada. De skiner upp när vi kommer, säger Angelika.

Däremot kändes det sorgligt att personalen inte kunde bjuda på lussefika. Varken saffransbröd eller pepparkakor hade köpts in. När PRO-ordföranden Lars-Erik Book hörde detta kom föreningen till undsättning.

– Pratade med kassören och beskedet var tydligt. Köp! säger Lars-Erik när han överlämnar påsar med lussekatter och pepparkakor samt kaffe till personalen.

Att det skulle ligga besparingsskäl bakom bristen tillbakavisar omsorgsförvaltningens chef Anna-Karin Bergstén bestämt.

– Självklart får alla köpa in lussefika. Det finns inga beslut, någon policy eller riktlinjer att det inte ska köpas lussekatter eller pepparkakor. Självklart finns inga påbud om sådant, så jobbar vi inte. Jag ska genast kolla upp missen, meddelar Bergstén.

Personalen tror det hela beror på en miss. Kökspersonalen har helt enklet bommat beställningen.

Och allt rättades till. Även Gillersgården fick senare på dagen fikabröd från kommunen.

Mer läsning

Annons