Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allmänheten får närvara på temamöten

Det ska bli mer fördjupade diskussioner i specifika ämnen när bildningsnämnden har sina möten under år 2012. Tema-diskussionerna ska meddelas före varje möte så att allmänheten ska kunna närvara.

Annons

Med särskilda teman på nämndmötena vill politikerna skapa bättre förutsättningar till att fokusera och fördjupa sig i särskilt utvalda utvecklingsfrågor. Och diskussionerna ska ske inför öppna dörrar som en del i arbetet med demokratin.

Maximalt en timme

Varje möte får ett eget specialtema som ska ges maximalt en timme av mötestiden.

– Temat blir en del av dagordningen och ska kunna innehålla såväl fördjupade diskussioner som beslutspunkter. Och det är viktigt att vi i god tid innan mötena signalerar ut till medborgarna vilket ämne vi ska ta upp till våra respektive möten, säger Stefan Backius (v), ordförande i bildningsnämnden.

Teman som ska avhandlas i nämnden under år 2012 är arbetet med elever i behov av särskilt stöd, framtidens lokalbehov, budget 2013, kvalitetsarbete och måldokument, barnomsorgen, biblioteket och den kommunala kulturpolitiken, gymnasieskolan och de eftergymnasiala utbildningarnas framtid och föreningslivets behov.

Mer läsning

Annons