Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Allt mer talar för självmord”

Fortfarande utesluter inte polisen mord i utredningen om den 54-årige man som hittades död i Hällefors förra veckan.– Men alltmer talar för att det är ett självmord, säger Lars-Olof Lundh, chef för Örebropolisens rotel för grova brott.

Annons

Det var på tisdagen förra veckan som mannen påträffades död på garageuppfarten till sin villa i centrala Hällefors. Omständigheter kring dödsfallet gjorde att polisen startade en brottsutredning, även om det redan från början också talades om möjligt självmord.

En obduktion av kroppen har nu skett.

– Vi visste redan dödsorsaken och resultatet av obduktionen bidrog inte med något nytt och avgörande för utredningen, kanske att obduktionen snarare stärkte självmordsteorin än tvärtom. Alltmer talar för att det är självförvållade skador och inte frågan om ett brott, säger Lundh.

Har knackat dörr

Polisen har redan knackat dörr i det aktuella bostadsområdet och samtalat med människor med anknytning till mannen. Denna vecka ska polisen prata med ytterligare några personer som eventuellt kan ha något att tillföra utredningen.

– Vi undersöker om det finns någon som skulle kunna ha motiv för att göra något mot mannen. Det är möjligt att det förblir oklart exakt vad som skett, men alla fakta vi har talar sammantaget mer för självmord än mord.

Polisen räknar med att kunna ge mer besked om utredningen till nästa vecka.

Mer läsning

Annons