Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvar för lekplatser

Förslaget om rivning av flertalet lekplatser för att satsa på en enda stor gillades inte av politikerna. Kommunstyrelsen beslutade utreda frågan ytterligare

Annons
Samtliga kommunala lekplatser samt lekplatser i anslutning till förskolor och skolor föreslås ligga under Bergslagens kommunalteknik, för att underlätta ansvarsfrågan.

.

En kartläggning av ansvarsfördelningen på olika områden inom kommunen har genomförts där man bland annat tittat på lekplatser för barn. Bergslagens kommunalteknik, BKT, sköter fyra anläggningar i dag, men i en översyn av samtliga lekplatser på kommunal mark framkom att det finns ytterligare 15. Några ligger inom skola/förskola men elva har hamnat vid sidan, som ingen sköter om.

– Flera står och förfaller vilket är allvarligt, säger kommunchef Lena Sahrblom som föreslår att flertalet rivs.

En enda lekplats

Lekplatserna på Kyllervägen/Bergmästarvägen, Schillingvägen/Wigelisvägen samt den på Rönnskärsvägen ska enligt förslaget vara kvar tills vidare, men det framgår inte av förslaget hur länge. Tanken är att även dessa ska rivas och att kommunen satsar på en enda central lekplats vid Lindholmstorpet som en långsiktig strategi. En lekplats ska dock även finnas i Grythyttan även i framtiden.

Politikerna ansåg att för många frågetecken kvarstår. Om lekplatser ska vara kvar är det viktigt att de är placerade där också barnen finns.

Någon klar uppfattning bland politikerna kring en enda central lekplats har inte framkommit.

Frågan om lekplatser ska nu utredas ytterligare där behoven samt kostnaderna ska beskrivas tydligare.

Mer läsning

Annons