Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsgrupp för landsbygdsutveckling

Upptaktsmötet 9 maj blir starten för utvecklingsprojektet för landsbygden där fokus ligger på Hjulsjö och Bredsjö. Då ska en arbetsgrupp bildas.

Annons

Länsstyrelsen har erbjudit Hällefors kommun att delta i projektet där lokala utvecklingsplaner för landsbygdsutveckling ska skapas. Det sker i samverkan med Länsbygderådet och organisationen ”Hela Sverige ska leva”. Hela projektet finansieras av statliga myndigheten Tillväxtverket.

Kommunfullmäktige har beslutat att vara med på tåget. Någon medfinansiering krävs inte från kommunen, mer än genom arbetsinsatser. Kommunen ska finnas representerad med en person i den arbetsgrupp som ska bildas.

– Vi har haft möten tillsammans med kommunen för någon vecka sedan och nu går vi vidare, säger Patrik Pettersson på länsstyrelsen i Örebro.

Ett upptaktsmöte ska hållas i Bredsjö Folkets hus den 9 maj på kvällen. Patrik Pettersson medverkar samt Sivert Gustavsson i Länsbygderådet och kommunens turistchef Jessica Melin.

– Vi kommer att informera om syftet och målet med projektet, säger Patrik Pettersson.

Tanken är att skapa tillväxt och förbättra servicen i området Hjulsjö-Bredsjö. Arbetet ska bygga på lokalt engagemang och här blir bildandet av en arbetsgrupp viktig. Målet är sedan att tillsammans arbeta fram ett kommunalt dokument med lokala utvecklingsidéer för området.

– Redan under detta första möte kommer vi att starta processen och skapa någon form av storforum. Något vi också kommer att återkomma med. Allt utvecklingsarbete kommer sedan att ske i dialog med kommunen samt andra eventuella huvudmän, säger Pettersson.

Mer läsning

Annons