Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ateljé byggs i skolan

Ateljén ska bli skolans flaggskepp. Lokalen ska ligga i mitten av Klockarhagsskolan och utgöra en resurs i all undervisning.

Annons

Ritningen för om- och tillbyggnaden av Klockarhagsskolan börjar ta sin slutgiltiga form. Bildningsförvaltningens chef Elisabeth H. Solberg är särskilt nöjd med Ateljén som enligt planerna ska ligga i nybyggnaden mellan de befintliga byggnaderna Linjalen och Vinkeln. En lokal som från början var tänkt som personalutrymme.

– Jag hoppas det blir så här, men byggnationen ligger under kommunförvaltningen. Bildningsnämnden fattar beslut om det pedagogiska innehållet.

Tanken är att Ateljén ska vara en lokal öppen för alla. Här ska samarbete mellan årskurser och ämnesområden kunna ske. Utställningar, föreställningar, projektarbeten eller undervisning i större sammanhang ska kunna läggas här.

– Lokalen ger skolan nya möjligheter och det är roligt om eleverna får en attraktiv lokal att jobba i, säger nämndordförande Ritha Sörling (S).

Vidare diskuteras att musiksalen ska läggas i nuvarande foajé intill matsalen. Matsalen får en ny entré.

– Genom att öppna en dörr mellan matsalen och den nya musiksalen vidgas möjligheterna ytterligare, säger Sörling.

En annan idé är att bygga en mindre upphöjning i matsalen som kan fungera som scen i andra sammanhang, när lokalen nyttjas av andra.

– På detta sätt kan vi få mer nytta av matsalen, under fler tider, säger Sörling.

Allt är ännu på planeringsstadiet och inget av detta är helt spikat ännu, men både Sörling och Solberg hoppas förslagen blir verklighet.

Mer läsning

Annons