Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badhuset i Loka rivs

Spendrups bryggeri bygger ett helt nytt badhus i Loka brunn. Det gamla badhuset ska rivas. Den nya badanläggningen beräknas stå klar efter sommaren år 2011.

Annons

– Vi har fuktskador i det gamla badhuset som behöver åtgärdas. Experter ger visserligen badhuset ytterligare några års livslängd, men vi har bestämt att vi vill satsa på ett helt nytt badhus i stället, berättar Mia Spendrup, vd på Loka brunn.

Byggstart för det nya badhuset beräknas till augusti-september i år. Det nya badhuset byggs vid sjön Norra Loken intill den plats där det nuvarande badhuset står. Det gamla badhuset kommer att vara i drift som vanligt under byggtiden. Senare ska även en badpark anläggas där det gamla badhuset nu finns. En ny utomhuspool planeras också.

Med sitt nya badhus vill Spendrups förnya badupplevelsen för sina gäster.

– Vi tänker både nytt och gammalt, vi tittar tillbaka till de spa-traditioner vi har fått från romarna och vill återskapa den badtraditionen. Vi kommer att ha flera varma källor, en kallkälla samt en större inomhuspool.

En ny servering ska också byggas, två bastur plus en ångbastu. Det nya badhuset blir totalt något mindre än det nuvarande. En ny vattenrutschkana planeras inte i det nya badhuset. Det nuvarande badhuset byggdes i början av 1980-talet.

Hur stor budgeten för badhus-projektet är berättar inte Mia Spendrup.

I december 2007 övertog Spendrups bryggeri det förlusttyngda Loka brunn. Till år 2009 kunde en första vinst på 1,4 miljoner kronor redovisas. Den ekonomiska prognosen för 2010 ser, enligt Mia Spendrup, avsevärt mycket bättre ut.

Mer läsning

Annons