Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Banrekord iBlackriver race

Vildmarkskänslan dök upp hos många paddlare som deltog i Blackriver race. Ett motionslopp som i år lockade 48 deltagare från hela landet. Segraren Lars Nilsagård spräckte tretimmarsvallen.

Annons
Motion på älven. Torleif Karsson från Stjärnehov går i land vid Silvergruvan och strax bakom kommer makarna Leif och Gunilla Magnusson från Nynäshamn, alla deltagare i Blackriver race.

Drygt tre mil låg framför paddlarna på Svartälvens vatten. Några var inställda på seger, andra på en upplevelse.

I Silvergruvan måste kanoter och kajaker upp ur vattnet för att läggas i igen på andra sidan bron. Roger Johansson från Göteborg låg först här och småsprang sträckan för att behålla placeringen.

Några fler i täten hade bråttom. Lasse Heintz från Trosa satsade på att behålla tredjeplaceringen men Per Andersson från Norrby inriktar sig på nästa års lopp.

– Det var lurigt att hitta rätt väg. Finns många tarmar att välja på och jag var nästan vilse. Men nästa år – då ...

Efter täten var det ganska lugnt. Vid älvkanten stannade många, tog en kopp kaffe eller bananer som bjöds av arrangören Destination Grythyttan.

Konstverk i pris

– Härligt! Det känns som att paddla i vildmarken och man hoppas hela tiden få syn på några djur efter älvkanten, säger Eva Gejke från Uppsala som paddlar tillsammans med maken Clas.

Gunilla och Leif Magnusson från Nynäshamn kommer strax efter. De deltar för andra gången och konstaterar att förhållandena var utmärkta i år.

– I fjol blåste det, men nu gick det fantastiskt bra, säger Gunilla.

Paddlarna passerade och tog sig vidare till mål vid Ovako i Hällefors där prisutdelningen skedde. Hederspris till segraren var ett konstverk skapat av Ronnie Holst.

Vann gjorde Lars Nilsagård, Örebro, med nya rekordtiden 2,59,36, tvåa Roger Johansson, Göteborg, 3,00,18 och trea Lasse Heintz, Trosa, 3,08,12.

Andra försöket. Zäta Zetterström från Upplands Väsby deltar för andra gången i Blackriver race.
Det är som att paddla i vildmarken tycker makarna Clas och Eva Gejke från Uppsala som deltog för första gången i Blackriver race i Hällefors.

Mer läsning

Annons