Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre resultat än väntat

Hällefors kommun gör ett överskott på totalt 12,5 miljoner kronor år 2010.– Det känns bra, vi är på rätt väg, kommenterar Ritha Sörling (S) bokslutet.

Annons

Det positiva resultatet kommer inte som en överraskning. De senaste ekonomiska prognoserna har pekat på ett plus på ungefär denna nivå.

– Resultatet ligger i linje med vår femårsplan. Vi har 2010 genomfört omstrukteringsåtgärder på 13,5 miljoner och vi kunde ha använt ytterligare 8,5 miljoner till det, men omsorgsnämnden måste först klara obalansen i sin ekonomi.

Stora orsaker till överskottet anges vara det tillfälliga konjunkturbidraget på 7,2 miljoner kronor samt återhållsamhet i hela organisationen. Resultatet är till och med 2,5 miljoner kronor bättre än budgeten. Att kommunen dessutom bokför större delen av förlusterna efter försäljningen av de kommunala bolagen Måltidsupplevelser och Grythyttan 56:2 under 2010 ger bättre förutsättningar för 2011, framhåller Sörling.

Bildningsnämnden går plus 4,1 miljoner mot budget, omsorgsnämnden minus 7,3 miljoner och kommunstyrelsen minus 2,5 miljoner.

Mer läsning

Annons