Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergslagen på tysk mässa

Bergslagen är ordentligt representerat på mässan Grüne Woche i Berlin. En särskild Berlindelegation från Bergslagen deltar och Hällefors kommun stöttar satsningen med 5 000 kronor.

Annons

I fredags invigde landsbygdsminister Eskil Erlandsson den svenska montern på jordbruks- och matmässan i Berlin. I den svenska montern fanns utställare från fyra svenska regioner: Bergslagen, Jämtland-Härjedalen, Västsverige samt Öland.

Men Bergslagen kom sent in i sammanhanget.

– Vi ville att länen i Bergslagen skulle vara med på mässan och vi frågade intresseorganisationen Bergslaget med bergslagssatsningen om de backade upp en förfrågan till export-rådet om att delta och det blev ett okej, berättar Pelle Agorelius på Husmansbord AB, som organiserar mässans Bergslagendelegation.

Det nya matlandet

Bergslagen fick så en officiell inbjudan om mässdeltagande i slutet av förra året. När mässan öppnade fanns ett femtontal företag och organisationer med från Bergslagen. I området Bergslagen ingår här fem län: Örebro, Västmanland, Värmland, Dalarna och Gävleborg.

Sveriges monter presenterar regeringens satsning med Sverige som det nya matlandet i Europa och orten Grythyttan lyfts förstås fram i det sammanhanget. Mässan pågår i tio dagar och beräknas locka cirka 400 000 besökare.

Mer läsning

Annons