Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergslaget drog uppframtida riktlinjer

Gruvnäringen i framtiden, kommunikationer samt kultur och turism blir intresseföreningen Bergslagets fokusområden den närmaste tiden.

Annons

Gruvnäringen

i framtiden, kommunikationer samt kultur och turism blir intresseföreningen Bergslagets fokusområden den närmaste tiden.

Styrelsen för intresseföreningen Bergslaget träffades i Bredsjö för att diskutera fortsatt inriktning och lägga fast direktiven för 2011. Runt 15 personer har sammanträtt med Inga-Britt Kronnäs som ordförande.

Bergslaget är en sammanslutning med representanter från fem län, Värmland, Dalarna, Gävleborg, Västmanland och Örebro. Totalt 24 kommuner i Bergslagsområdet ingår i föreningen som har funnits sedan början av 90-talet. Arbetet inriktas mot att stärka regionen.

Nu slog styrelsen, bestående av kommun- och regionpolitiker, fast vilka fokusområden man ska satsa på under nästa år och kommunikationer är viktigt slår Inga-Britt Kronnäs fast.

– Vi är den enda formella organisation som går över länsgränserna

i dag och infrastrukturen är en av de största frågorna.

Gruvnäringen spännande

Gruvnäringen är ett annat fokusområde.

– I dag väcks gruvor till liv, det projekteras i marker och planeras ny drift. Det känns oerhört spännande att flöja.

Fortsatt fokus på kultur och turism samt internationellt arbete och EU-samordning är ytterligare områden. Förslag till inriktningar ska nu presenteras för årsstämman.

Mer läsning

Annons