Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bevara delar av Norrgården

Behåll delar av Norrgården. Centern vill anpassa den beslutade rivningen för att möta kraven från Finska föreningen.

Annons
Att bara riva vissa delar av Norrgården borde vara en optimal lösning på problemet, troligtvis med små eller inga merkostnader, anser Lars-Göran Zetterlund (C).

I juni 2013 beslutade kommunfullmäktige att Norrgården ska rivas, i politisk oenighet. Lars-Göran Zetterlund (C) är starkt kritisk och anser fastigheten i stället borde säljas.

Nu återkommer Zetterlund i Norrgårds-frågan. Han påpekar att Finska föreningen sedan länge hyrt lokaler här och haft väl fungerande föreningsverksamhet.

– Några nya lokaler har inte kommunen erbjudit fastän rivningen rycker närmare. En lösning som påtalats från föreningen är att behålla matsalen med tillhörande utrymmen, säger Zetterlund som tror på idén.

Från Finska föreningens sida är man kritisk till kommunens rivningsbeslut och agerande i frågan. I samband med fullmäktiges frågestund för allmänheten tog en föreningsmedlem till orda och konstaterade att föreningen bjudit in politiker för att diskutera Norrgården. Ingen har dock hört av sig. Finska föreningen har fått löfte om likvärdiga lokaler, men inga besked.

Enligt kommunalråd

Christina Johansson (M) står löftet fast. Frågan är inte glömd och hon jobbar för att hitta en lösning.

Centern kräver nu att rivningsbeslutet ändras och att kommunen inleder en dialog med Finska föreningen.

Mer läsning

Annons