Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biblioteket i Grythyttan flyttas

GRYTHYTTAN. Från den 1 januari 2012 har inte bildningsnämnden tillgång till bibliotekshuset i Grythyttan längre. Huset ska i stället användas för kommunens satsningar på tillväxt.

Annons

Carl Jan Granqvist och hans projekt nordiskt måltidscenter Aptitum i Grythyttan erbjuds att använda huset som ett kontor för sin verksamhet. Om så sker är dock inte helt klart ännu. I dag har måltidsprojektet sitt kontor i företaget Swedecotes lokaler.

– Vi samtalar fortfarande kring vad tillväxtprojektet mer exakt ska göra och vilka kostnader som kan beräknas. Vi har sagt att hyran för huset kan ingå som en kommunal medfinasiering i ett utvecklingsprojekt, berättar Ritha Sörling (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Huvudalternativ

Beslutet innebär att biblioteket i Grythyttan måste flyttas. Sörgården i Grythyttan har diskuterats som ett huvudalternativ för biblioteket framöver. Nu ska frågan formellt tas upp i bildningsnämnden för beslut.

Hällefors kommun äger huset vid torget i Grythyttan. Byggnaden har varit såväl polisstation som kommunalhus en gång i tiden, men fungerat som bibliotek i flera decennier.

Mer läsning

Annons