Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildningsnämnds ekonomi granskas

Bildningsnämnden tar hjälp av SKL för att få ordning på ekonomin. En total genomlysning av organisationen ska göras.

Annons

Varken i år eller nästa år klarar bildningsnämnden att hålla sig inom tilldelad budget. För 2013 beräknas underskottet bli omkring 5 miljoner kronor.

Situationen är inte ny. Nämnden har dragits med underskott i många år.

Ordförande Allan Myrtenkvist (S) är bekymrad, men säger samtidigt att med facit i hand kan han konstatera att budgetarna som tilldelats de senaste åren varit för snäva. Han håller det inte för omöjligt att nämnden kommer att begära mer pengar från kommunfullmäktige, för både 2013 och 2014.

Första steget är att få kontroll över ekonomin och till det tar man Sveriges kommuner och landsting, SKL, till hjälp. En arbetsgivare- och intresseorganisation som bistår kommuner med bland annat experthjälp.

– En liknande genomlysning har genomförts inom omsorgen tidigare. Vår egen förvaltning är redan hårt belastad och det känns viktigt att se om vi ligger rätt i våra beräkningar, säger Myrtenkvist.

Tanken är att SKL gör en analys av bildningsnämndens organisation där ekonomin är en del och därmed ger en objektiv bild. I arbetet ingår intervjuer med såväl politiker som tjänstemän.

Mer läsning

Annons