Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boab får låna 6,2 miljoner

Hällefors bostads AB har kommunfullmäktiges godkännande för ökad upplåning med 6,2 miljoner kronor för byggnationen åt Folkhögskolan. Men först efter debatt och votering.

Annons

Redan i kommunstyrelsen var politikerna kritiska mot Boab för sent inlämnade handlingar. Beslutsfattarna fick vid sittande bord ta ställning till informationen om Boabs begäran om ökad upplåning. Man vill kunna låna ytterligare 6,2 miljoner kronor för att klara ut- och ombyggnad av fastigheter i kvarteret Polstjärnan, för Folkhögskolans räkning.

Fullmäktige har behandlat ärendet och även här visade Christina Johansson sitt missnöje och föreslog att beslutet skjuts upp.

Tidigare har folkhögskolan varit intresserad av att flytta in i Formens hus. Eftersom styrelsen för stiftelsen Formens hus har möte i morgon torsdag vill Johansson avvakta beslut för att först se möjligheterna där. Grythyttelistan stöder förslaget.

Att hanteringen från Boab varit dålig är alla överens om, men Ritha Sörling (S) påpekar att folkhögskolan redan i april i fjol lade fram förslag till Formens hus, men inte fått någon respons. Under tiden har skolan hittat ett annat alternativ. Folkhögskolan går själva in med kapital i projektet som dessutom är tidspressat. Man vill ha lokalerna i Polstjärnan klara till höstterminen.

Först efter votering, med röstutslaget 8-20, klubbades förslaget att godkänna ökad upplåning.

Mer läsning

Annons