Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokhandeln får förnyat förtroende

Hällefors Bokhandel AB får fortsätta driva biblioteket på entreprenad. Det har kommunstyrelsen beslutat.

Annons

Meningarna har varit delade de senaste åren gällande bibliotekets drift. I april 2013 beslutade en oenig bildningsnämnd att återta driften i kommunal regi. M och GL och en politiskt obunden ledamot reserverade sig och pekade på att verksamheten i entreprenadform fungerar bra och bör fortsätta.

Bakom beslutet om kommunal regi stod V och S som lutade sig mot en utredning genomförd av bildningsförvaltningen. Partierna hade inga klagomål på entreprenören, men hänvisade till fördelar med egen regi som framkom i utredningen samt att entreprenadformen inte varit billigare.

När en maktförändring skedde i kommunen, M och GL styr i dag tillsammans med S och LPO, har beslutet om drift i egen regi rivits upp.

I september 2014 fattade kommunfullmäktige beslut om fortsatt entreprenaddrift. Inte heller då var den politiska församlingen överens, men nuvarande majoritet klubbade igenom beslutet.

Därefter har ett anbudsförfarande genomförts. Ett enda anbud lämnades in, från Hällefors Bokhandel AB, som också får fortsatt förtroende. Avtalsperioden gäller 1/9 2015-31/8 2018. Anbudssumman för avtalstiden är 9,65 miljoner kronor.

Biblioteket på entreprenad

Biblioteksverksamheten i Hällefors kommun har drivits på entreprenad sedan 1992.

Hällefors Bokhandel AB blev den första entreprenören att driva verksamheten. Avtalet har därefter omförhandlats med företaget vid flera tillfällen.

Mer läsning

Annons