Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bolaget läggs ner

I dagsläget kostar AB Måltidsupplever Grythyttan bara kommunen pengar. Därför ska det läggas ner.

Annons

Kommunchef Lena Sahrblom konstaterade på kommunstyrelsemötet att det kommunala bolaget AB Måltidsupplevelser inte fungerar. Bolaget har använts för måltidssatsningar och projekt, men den senaste tiden har ingen verksamhet alls bedrivits.

– Bolaget har varit vilande under några år och det är ingen bra lösning. Kostnader för hyror, telefonabonnemang och andra löpande utgifter kvarstår.

Den osäkra fordran som finns i bolaget på 246 900 kronor samt ett underskott de åtta första månaderna 2010 på 43 000 kronor pekar på att bolaget har ett totalt underskott vid årets slut.

– Eftersom det inte finns någon motpart till den osäkra fordran blir den svår att få ut, säger kommunekonom Kristina Andersson.

Det blir i stället en fråga om skuldavskrivning.

Den senaste tiden har bolaget inte haft någon behörig styrelse och därmed har det inte gått att göra en frivillig likvidation. KS valde in Lena Sahrblom i styrelsen där Ritha Sörling och Uta Riedel redan sitter. Två bolagsstämmor måste nu hållas sedan kan man ansöka om frivillig likvidation hos Bolagsverket. Kristina Andersson hoppas att den administrativa proceduren ska vara avslutad innan årsskiftet.

Mer läsning

Annons