Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bowling på schemat uppskattat

– Yes! Där satte jag dagens första strike! utbrister Daniel Rudfält efter ett mycket lyckat bowlingslag.Det är elevens val och bowling står på schemat.

Annons
Bowling på skoltid är kul. I torsdags genomfördes det andra passet med bowling som elevens val i Hällefors. På bilden två glada unga bowlare från Klockarhagsskolan; Oscar Jansson och Refah Rahmon.

Cirka 30 grundskolelever ska framöver på torsdagar bowla på skoltid. Elevens val gäller då och bowlingen är tillbaka igen som en aktivitet att välja.

– Det är några år sedan vi haft den här möjligheten med samverkan med skolan, men nu kändes det möjligt i samband med att kommunen också tagit tillbaka driften för bowlinghallen i egen regi, säger Torgny Sundqvist, vaktmästare i bowlinghallen/sporthallen.

Daniel spelar match mot Johan Agorelius och Paavo Niskanen. Torgny finns med och ger speltips.

– När du släpper klotet, tänk på att armen då ska vara rak, säger Torgny.

William Lindin Bäcklund spelar på banan intill med Jonatan Miettinen.

– Det är kul med bowling. Jag brukar bowla då och då med familjen, säger William.

William är en aktiv kille. Direkt efter bowlinglektionen väntar teaterrepetitioner. William berättar att han är med i tre teatergrupper.

Bowlingen som elevens val genomförs i en kombination med pingis. Ena halvan av gänget spelar pingis en stund medan andra hälften bowlar och så växlar man i halvtid.

– Nu i höst kör vi med åttor och nior med bowling, i vår prioriteras sexor och sjuor, berättar idrottslärare Maria Palm-Lahti.

En trevlig sport. William Lindin Bäcklund väljer ut ett klot som kan passa. När bowling blev tillgängligt på elevens val visste han precis vad han skulle välja.
Rätt teknik avgörande. Bowling är minst sagt en sysselsättning som bygger på teknik framför rå styrka. Hampus Lamberthsson skickar iväg klotet.
Redo för nästa slag. Linnéa Björnewall förbereder sig. Hon har precis utmanat Sara Eriksson i en bowlingbatalj i Hällefors bowlinghall.

Mer läsning

Annons