Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra tips för Friluftfrämjandet

Friluftsfrämjandets distriktsstämma hölls för en månad sedan. I helgen var det i stället samkväm som gällde när distriktets olika lokalavdelningar träffades i Hällefors.

Annons
Naturtipset. En tipspromenad var en av flera aktiviteter när Friluftsfrämjandet hade distriktsträff. Birgitta Johansson, Gunnar Axelsson och Birgitta Hallborg vid en av tipsfrågorna.

– Stämman hade vi förut i Ånnaboda. I dag ska vi bara umgås och göra allt det roliga som vi inte hann med då, berättar Mona Andersson.

Det var på lördagen som friluftsfrämjandets distrikt Närke-Bergslagen sammanstrålade i Krokbornsparken.

Hela länet

I distriktet finns lokalavdelningar från Degerfors, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Lindesberg, Nora och Örebro. Friluftsmänniskor från hela länet hade kommit för att deltaga på träffen.

Lokalavdelningarna turas om att ordna aktiviteter. Och träffen kunde faktiskt ses som lite historisk också på grund av det faktum att distriktet inom en snar framtid slås ihop med tre andra distrikt, Småland, Östergötland och Gotland, och bildar tillsammans Region Öst.

200 år gammalSamling skedde i centrum i den över 200 år gamla folkparken. Sedan bjöds på förfriskningar medan Benny Sörensen gick igenom dagens program. Åka flotte.

– Nu ska hälften av er gå i väg på en tipspromenad och andra hälften ska kliva ombord på en flotte i älven här intill. Efteråt ska vi äta en gemensam måltid.

De båda grupperna skulle mötas där tipspromenaden slutade och så skulle de skifta plats med varandra så alla fick såväl en flottur som en fotvandring.

Mer läsning

Annons