Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröd från Grythyttan på Nobels efterfest

Flera matprodukter som fått projekt Husmansbords diplom serveras på Nobelbankettens efterfest på lördag kväll i Stockholm. Bland annat bjuds det på knäckebröd från Grythyttan.

Annons

Det är Pelle Agorelius i Hällefors som driver satsningen Husmansbord med jakten på Sveriges bästa landskapsmat. Det handlar om att lyfta fram lokala och regionala livsmedelsprodukter.

Under året har denna matjakt skett i Bergslagen, Värmland, Norrland och Skåne.

När Nobel Nightcap, Nobelmiddagens efterfest, arrangeras på Stockholms universitet finns det livsmedel från Husmansbord representerade, bland annat bröd från Grythytte Qwarn.

”En ära”

– Det är en ära att den fina svenska landskapsmaten kan presenteras i ett sammanhang som detta. De produkter som utmärkt sig med Husmansbords diplom är verkligen en matskatt att gräva ur när kockarna tillagar buffén för årets Nobel Nightcap-fest, kommenterar Pelle Agorelius.

Husmansbord är ett varumärke och livsmedelsproducenter lämnar in sina produkter för bedömning av en jury. Husmansbord sker i samarbete med Svenskt Sigill inom ramen för projekt Sveriges bästa mat som delfinansieras av Jordbruksverket, Matlandet-satsningen.

Mer läsning

Annons