Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buss 802 ser dagens ljus

På söndag går första bussen med den nya expressturen mellan Hällefors och Örebro.

Annons

Buss 802 börjar nu att rulla, vilket innebär en utökning av kollektivtrafiken. Länstrafiken aviserade tidigare i år om expressbussarna som ska underlätta för människor som pendlar mellan Örebro och Hällefors. Restiden ska minska med 15-30 minuter. Fem gånger om dagen ska bussarna gå tur och retur.

Den nya expresslinjen är den första som etableras efter beslutet i höstas om att införa expressbussar mellan Örebro och länets övriga huvudorter. Thony Lundberg, områdeschef för Länstrafiken Örebro, säger att detta bidrar till att knyta ihop länets arbetsmarknad.

- Om fler reser kollektivt minskar också persontrafikens påverkan på klimatet, säger Lundberg.

Fem avgångar om dagen i vardera riktningen finns med i tidtabellen, varje vardag året runt. Två avgångar på morgonen, en mitt på dagen och två på kvällen. Bussen kommer att stanna vid Måltidens hus i Grythyttan, men åker förbi resterande av de närmare 70 hållplatser som 302:an stannar vid efter samma sträcka.

Detta innebär inte att nuvarande tur med buss 302 förändras. Turerna med 302:an fortsätter att köra enligt den tidtabell som gäller i dag.

Mer läsning

Annons