Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C vill ha bättre mobiltelefontäckning

Det ska gå att använda mobiltelefonen även på landsbygden. Det framhåller Centerpartiet i Hällefors som nu ska verka för att mobiltelefontäckningen förbättras i glesbygden.

Annons
Lars-Göran Zetterlund (C).

– Hällefors kommun är en föregångare när det gäller fiberutbyggnaden, i alla fall i tätorten. Men när gäller mobiltelefontäckningen i vår landsbygd är den under all kritik, säger Lars-Göran Zetterlund (C).

Det var i samband med sitt årsmöte som Centern diskuterade frågan om betydelsen av fungerande mobiltelefoner även utanför tätorterna.

– Varför har inte 3G-nätet byggts ut? Vi har snart 4G på gång i våra storstäder. Landsbygden behandlas på ett sätt som vi inte accepterar. Många vill kunna job ba hemifrån men eftersom det inte finns fiber så är man hänvisad till koppartråd eller gamla versionen av mobilt bredband. Det är också en säkerhetsfråga för skogsarbetare där man ofta jobbar själv.

I ett pressutskick skriver nu C Hjulsjö-Hällefors att det är dags att Post och Telestyrelsen fullföljer sitt uppdrag att se till att det är en likvärdig IT-infrastruktur i landet.

Mer läsning

Annons