Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Communicare saknade nog många deltagare

Projektet Communicare har lagts ner. Orsaken är bristen på deltagare.

Annons

I september i fjol beslutade omsorgsnämnden att säga ja till en projektansökan från Communicare. Communicare är en ideell förening som arbetar för att unga människor ska kunna göra det de vill. Föreningen jobbar för att stimulera entreprenörskap, handlingskraft, motivation och eget ansvar hos unga människor.

Ulrika Mellkvist (C), nämdordförande, säger att kommunen haft goda erfarenheter tidigare av ett samarbete med föreningen. Då jobbade man framför allt mot ungdomar.

Självförtroende

Nu var målgruppen personer som stod utanför arbetsmarknaden och extra fokus lades på personer med utländsk bakgrund.

Syftet med projektet var att öka deltagarnas självförtroende och självkänsla samt öka kunskapen om jämställdhetsfrågor.

Målet var att leda fler till jobb och egen försörjning.

Bara åtta deltog

Omsorgsnämnden beslutade om medfinansiering på 75 000 kronor samt att stå för lokal, telefon och internet. Även arbetsförmedlingen var medfinansiär. Verksamheten startade i maj 2011 och skulle enligt planerna pågå till mitten av december 2013.

Man kunde ta emot 20 personer, men behövde minst 15 för att projektet skulle gå runt ekonomiskt. I verkligheten fick man bara åtta deltagare. I mitten av september meddelade Communicares områdeschef Eveline Johansson att verksamheten i Hällefors skulle avslutas sista september. Orsaken var för få deltagare. Formellt upphörde projektet i mitten av november.

– Detta var en svårare grupp att jobba med. Från kommunens sida har vi gjort vad vi kunnat, säger Mellkvist.

Mer läsning

Annons