Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagis på kvällar behövs inte

Försöket med barnomsorg på obekväm arbetstid inom kommunen läggs ner. Orsaken är dålig efterfrågan.

Annons

Tidigare i år fick kommunen 36 431 kronor i statliga bidrag från Skolverket för att starta barnomsorg på obekväma tider. Då hade en lokal utredning i kommunen visat att det kunde finnas behov av barnomsorg på kvällar. Dock verkade behovet av nattis inte finnas.

Riktlinjer togs fram för en försöksperiod med verksamhet tillgänglig vardagar fram till klockan 23. Under helgdagar skulle verksamheten vara stängd.

– Försöket har pågått under hösten, men ingen förälder eller vårdnadshavare har hört av sig. Det har varit öppet för alla att lämna in önskemål, men några sådana har vi inte fått, säger Tina Lanefjord, chef för bildningsförvaltningen.

Därför avslutas också verksamheten då det ses som orimligt att under rådande förhållanden ha verksamhet annat än dagtid.

– Det är så det ser ut just nu. Det kan hända att ett annat läge uppstår längre fram och då får vi ta upp ärendet igen, säger Lanefjord.

Frågan har diskuterats nationellt där signaler getts att kommuner bör ha en beredskap för att kunna erbjuda barnomsorg på andra tider än på dagen. Detta med anledning av de krav som kan ställas på arbetsmarknaden.

– Vi måste vara både beredda och lyhörda i saken, säger Tina Lanefjord.

Mer läsning

Annons