Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagsverke för Bolivia

Elevrådet på Klockarhagsskolans högstadium gör ett Dagsverke 12 maj för barnen i Bolivia.

Annons
Ett Dagsverke för barnen i Bolivia blir möjligt genom Klockarhagsskolans elevråd som samarbetar med Barnens räddningsark. Fr v Jörgen Wrengbro, Barnens räddningsark, Alice Ylitalo, elevrådsordförande, läraren Eva-Lisa Lestadius och Fardin Kedri i elevrådet.

– Det känns bra att kunna hjälpa, säger elevrådets ordförande Alice Ylitalo.

Skolan ställer upp med en heldag för att ge eleverna i årskurs 6-9 möjligheten att samla in pengar till Barnens räddningsark, BRA. På schemat står i stället Dagsverke vilket innebär att varje elev gör en arbetsdag till förmån för barn i Bolivia. Sedan många år har skolan genomfört den här typen av insamling, men kontakten med BRA knöts för tre år sedan genom läraren Eva-Lisa Lestadius som började jobba på Klockarhagsskolan. Hon tog med sig kontakterna från Kiruna.

Jörgen Wrengbro från BRA har besökt Hällefors och berättat om verksamheten. BRA har kontakter med ytterligare fem skolor i Kiruna och Gällivare.

Alice Ylitalo och Fardin Kedri i elevrådet tycker BRA:s arbete har ett bra upplägg. Allt hjälparbete sker på plats i Bolivia med enbart bolivianska resurser.

Den 12 maj ställer eleverna sina krafter till allmänhetens förfogande. För hundra kronor kan elever stapla ved, kratta gräs, tvätta bilen eller utföra något annat enklare jobb. Förra året samlades 32 000 kronor in och elevrådet hoppas på minst lika mycket i år.

Mer läsning

Annons