Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De sommarjobbar som musiker i Hällefors

– Vi börjar med Ted Gärdestads låt Himlen är oskyldigt blå, säger Mikaela Cederlöf.Sommarjobbsmusikanterna har precis inlett en spelning, denna gång på Galaxen i Hällefors.

Annons

För ungdomar födda 1998 och 1999 finns chansen till att få ett sommarferiejobb via Hällefors kommun. Saga Josefsson, Evelina Sandström, Mikaela Cederlöf och Emmy Rudfält tog chansen och fick sommarjobb med en syssla de älskar att utföra, som musiker.

– Det här är verkligen ett toppensommarjobb eftersom vi får göra det vi tycker är kul att göra, att hålla på med musik, säger Mikaela.

– Vi fick i vår ansökan markera vad vi var mer eller mindre intresserade av att jobba med. Och vi alla här har angett att vi är mest intresserade av kultur och musik, säger Evelina.

– Jag fyllde i att jag i princip bara är intresserad av musik, inget annat, säger Mikaela.

– Ja, jag med, säger Emmy.

De fyra tjejerna är nu Hällefors kommuns officiella sommarjobbsmusikanter. Med förstärkning av Robin Gustafsson. Han är med sina 18 år fyllda för gammal för sommarjobbet i kommunen men ställer upp som volontär och hjälper till.

– Vi jobbar med detta i två veckor och vi började jobbet förra veckan, säger Evelina.

– Ja, då repade vi in alla låtarna till den repertoar som vi nu har satt ihop, säger Mikaela.

Låtarna har gänget plockat ut tillsammans.

– Det ska vara musik som de flesta känner igen. Mest sjunger vi på svenska men det blir även en del på engelska, säger Emmy.

I lördags startade sommarjobbsorkestern sin kommunturné i Grythyttan.

– Vi spelade i samband med invigningen av Grythyttans bibliotek. Och sedan även på Sörgården i Grythyttan, säger Mikaela.

På måndagen var det en spelning på Galaxen hos omsorgen. På onsdag ges ett framförande på Fyrklövern och på fredag på Björkhaga.

– När vi spelar på Björkhaga blir det även unplugged på någon av de avdelningar som vi besöker där. Vi går nämligen runt och spelar musik på flera platser då.

Arbete i kulturskolans musikstudio med inspelning av minst en låt väntar också.

– Sommarjobbsmusikanterna är något som har funnits i kommunen tidigare, men inte på senare år. Men nu är jobbet tillbaka igen, berättar Annali Nilsson som är sommarjobbsmusikanternas handledare via kulturskolan.

Publiken på Galaxen är på plats. Kaffe, saft och vetebullar är framdukat. Det är tid för ännu en spelning på sommarjobbet för feriearbetarna.

– Nu ska jag sjunga Halleluja men det blir min egen version, säger Emmy.

Mer läsning