Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delade åsikter bland folket

Om det är för tufft eller inte att vara politiker i Hällefors råder det olika åsikter om. Nyligen lämnade Mats Runqvist (HOB) politiken och nu avgår Ritha Sörling (S).

Annons
Olika åsikter. Att vara politiker kan vara ett otacksamt uppdrag säger Birgitta Alared Andersson och får medhåll från maken Åke Andersson. Bertil Myhrman som är på väg förbi tycker att politiker ska klara uppgiften även om det blir tufft.

– Jag tror att det är ett mycket otacksamt uppdrag att vara politiker i Hällefors. Det är kämpigt med ekonomin och det är verkligen synd att Ritha Sörling hoppar av tycker jag, säger Birgitta Alared Andersson.

Bertil Myhrman är dock av motsatt uppfattning. Är det tufft så ska man klara av det ändå som politiker, anser han.

– Den som ger sig in i leken får också leken tåla, säger Bertil.

Det är vid lunchtid på tisdagen. I Centrumhuset är det full rusch. Folk har ärenden att uträtta. Alla människor som NA pratar med känner redan till att kommunalrådet i Hällefors ska avgå.

– Jag bryr mig inte så mycket vad politikerna gör. Jag röstar och förväntar mig att politikerna klarar av det jobb de ska göra, säger en kvinna som hastar förbi.

– Jag kan tycka att det verkar vara för lätt att vara politiker i Hällefors. Bara avgå när det blir för tufft, säger Alexander Morosow.

Mer läsning

Annons