Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delar av kommunhuset kanske rivs

Kommunhusets flyglar kan komma att rivas. Bertil G Johnson, ordförande för Boab, tror inte hela komplexet är möjligt att spara.

Annons

I slutet av november i fjol stoppade kommunstyrelsens ordförande Annalena Jernberg (S) renoveringen av kommunhuset. Hon befarar att upprustningskostnaden totalt kommer att kräva långt mer än de då avsatta 7 miljoner kronorna. En tidigare uppskattning kommunen gjort pekar på en totalkostnad på 20 miljoner kronor, men Jernberg tror att summan inte räcker.

– Det är det som oroar mig, sade Jernberg.

Kommunhuset tömdes och tillfälliga lokaler togs i anspråk. Entreprenörer stod i startgroparna och stoppet för renoveringen gjordes i sista stund. Bertil G Johnson anser beslutet var klokt.

– Frågan är vad som ska ske med huset, vad som rent tekniskt är värt att spara. Förmodligen måste en del rivas, säger Johnson och pekar på flygeln där Medborgarplatsen hade sin verksamhet innan utflyttningen.

– Den tror jag är omöjligt att få någon användning av till ett vettigt pris. Andra flygeln, på andra sidan huvudbyggnaden, är också högst osäker då det krävs omfattande takomläggning.

Huvudbyggnaden vill Johnson inte uttala sig för mycket om, men säger att det kan finnas lösningar.

I huvudsak handlar det om ekonomi.

– Ja, och processen har redan kostat en slant, konstaterar Johnson.

Mer läsning

Annons