Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dom även skarp kritik

Beslutet om omsorgsnämndens ansvarsfrihet måste förmodligen tas om. Kf-ordförande Siv Sander (S) tror i övrigt att förvaltningsrättens upphävande inte ger ytterligare konsekvenser.

Annons
Ansvar. Såväl kommunfullmäktiges presidium som kf-ordföranden Siv Sander (S), här med Göran Strömqvist (M) andre vice ordförande, får skarp kritik genom domen från förvaltningsrätten som ogiltigförklarar beslutet om att neka omsorsnämnden ansvarsfrihet.

I en dom fastställer förvaltningsrätten att kommunfullmäktige fattade ett oriktigt beslut när de nekade omsorgsnämnden ansvarsfrihet. Ett beslut som också ledde till politiskt kaos och att dåvarande regeringskoalition sprack.

Presidiet och kf-ordförande Siv Sander har det yttersta ansvaret för att beslutsgången är riktig. Domslutet innebär skarp kritik mot dessa.

– Jag står för misstaget och tar kritiken. Fel är aldrig bra och inte heller för fullmäktiges förtroende, säger Sander.

Det politiska klimatet är spänt. Under debatten i senaste fullmäktige påpekas från samtliga partier vikten av respekt och att avstå personliga påhopp. Gång på gång ges ändå repliker med en smått anklagande ton. Hänvisningar görs till sociala medier där den hövliga ribban sägs vara låg.

– Samarbetsklimatet kan knappast bli sämre, säger Sander.

Hon är kritisk till situationen, men är beredd att kämpa för en förändring. Närmast gäller att ta reda på vad förvaltningsrättens dom ställer för krav.

– Som jag ser det måste beslutet om ansvarsfrihet tas om, säger Sander.

Mer läsning

Annons