Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelseger blandskolentreprenörer

Det blev dubbelseger för Hällefors kommun när Årets skolentreprenör korades på entreprenörsdagen i Örebro. Hällefors vann både i kategori elev och i kategori lärare.

Annons
Prisbelönade lampor. Funktionell men ändå rolig. William Lindin Bäcklund presenterar sin grupps lampa i form av en gubbe.

– Vi har under vintern på uppdrag av Ikea-stiftelsen arbetat med ett projekt med solcellsdrivna lampor och det projektet hade sedan nominerats till tävlingen Årets skolentreprenör, berättar Ulrika Andersson som tillsammans med lärarkollegan Katinka Molander samt Kees Meijering från Rinman education varit drivande i projektarbetet.

Det är årskurs 4-5 på Snäckeskolan som, tillsammans med elever på det tekniska gymnasiet Rinman education i Hällefors, jobbat med lamporna.

Våga Vilja Växa

Mässan Våga Vilja Växa genomfördes i måndags på Conventum. Regionförbundet Örebro hade bjudit in till en heldag om entreprenörsskap i skolan. Det var vardera fyra nominerade bidrag i de två tävlingskategorierna och Hällefors tog alltså segern i båda dessa.

Prissumman är 5 000 kronor per tävlingsklass. Därmed har Hällefors vunnit 10 000 kronor. Vad pengarna ska användas till är inte bestämt ännu.

Nu ska tolv testmodeller av de solcellsdrivna lamporna som eleverna har designat tillverkas. Sedan ska dessa lampor visas på en utställning i Formens hus i juni.

Mer läsning

Annons