Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldkvarn till Grythyttan

Pluras band Eldkvarn gästar musikpuben Cornelis i Grythyttan i juli, och ägaren Mats Runqvist tror på succé. Även Göran Samuelssons Packmoppeturné och Björn Skifs stannar till under sommaren.

Annons
Eldkvarn. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

I sommar är bandet Eldkvarn, med Plura i spetsen, ute på turné. Det blir dock inget stopp i någon av länets större städer. Däremot kommer bandet, efter eget önskemål, att göra en spelning på Cornelis i Grythyttan den 11 juli.

– Det är för jävla roligt! De spelade ju här förra året, och då fick vi jaga dem. I år mejlade de själva och ville komma tillbaka, säger Mats Runqvist, som äger musikpuben.

Förra året drog Eldkvarn nära 600 personer, och det är nära på maximalt vad Cornelis klarar av.

– Vi stänger av torget när vi har sådana här spelningar och så har vi scenen mot puben, så vi kan ta in 600–700 personer.

Och biljetterna har sålt bra – 300 stycken än så länge. Det går att köpa biljetter i dörren, men Mats Runqvist påpekar att det bara går om det finns platser kvar.

– Jag brukar säga pass på den frågan, för jag kan verkligen inte lova att det går. Det beror på förköpsförsäljningen, understryker han.

I kalendern finns också Göran Samuelssons Packmoppeturné den 5 augusti, och ett besök av Björn Skifs den 16 samma månad. Den sistnämnda kommer uppträda i Herrgårdsparken, då Mats Runqvist tror på ungefär 5 000 besökare.

– 2 800 biljetter är redan sålda till Skifs, och jag tror att det kommer att fortsätta sälja bra efter att han varit med i Allsång på Skansen den åttonde juli.

Mer läsning

Annons