Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever åkte på miniturné

De skulle inspirera sina yngre skolkamrater. Kulturskolans elever gjorde en mindre turné och gav en varierad konsert.

Annons
Lovisa Hero spelade på två blockflöjter samtidigt under kulturskolans konsert.

Det hela inleddes i början av veckan med en instrumentpresentation. Elever som ännu inte spelar något fick möjligheten att bekanta sig med olika instrument och prata med musiklärare. Nu bjöds barnen på en musikupplevelse.

Kulturskolans elever som går på frivillig musikundervisning gjorde en turné och gav ett par konserter i kulturskolans lokaler dit yngre elever kom för att lyssna. Musikeleverna åkte även till Grythyttan och spelade för eleverna där.

Roligt spela tillsammans

– Det här är ett sätt att visa vad musikundervisningen är och kan leda till för de som vill spela till hösten, säger musikläraren Maria Paulsson Sundberg.

– Det var lite pirrigt att stå på scenen. Att andra som man känner kommer och lyssnar känns lite läskigt, säger Mali Ljungberg Chailom som spelar fiol.

Hon spelade Önskevisan och hade övat en hel.

– Jag valde den för att det är den låt jag kan allra bäst, förklarar Mali.

Spänningen har släppt och hon skrattar efter sista framträdandet tillsammans med kamraterna Sara Eriksson och Isak Haikola medan de packar ner instrumenten.

– Jag var också nervös men det gick ju bra, säger Sara som även hon spelar fiol.

En gång i veckan går var och en på sina spellektioner.

– Men öva ska man göra varje dag, säger cellospelande Isak som tycker det är allra roligast att spela tillsammans med andra.

Lovisa Herou visade på extra kunskaper under konserten. Hon greppade två blockflöjter och spelade på båda samtidigt. Ett roligt inslag bland många andra.

Musik är roligt tycker Sara Eriksson, Isak Haikola och Mali Ljungberg Chailom.

Mer läsning

Annons