Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevhälsa uppfylleri stort sett alla kraven

Elevhälsan har granskats av kommunens revisorer och får gott betyg. Verksamheten uppfyller i stort sett alla krav som ställs.

Annons

Barn och ungdomars hälsosituation har varit föremål för debatt på nationell nivå och revisorerna konstaterar att skolan är en viktig arena för att stödja en god hälsoutveckling bland barn och unga. Elevhälsan får då en särställning.

Enligt skollagen ska alla elever utöver skolläkare och skolsköterska ha tillgång till psykolog, kurator och personal med specialpedagogisk kompetens. Det har man i Hällefors enligt revisorerna.

God bemanning

I jämförelse med andra kommuner är bemanningen av elevhälsovården i Hällefors kommun god. Elevhälsan uppfyller de krav som kommer att krävas när den nya skollagen träder i kraft 1 juli 2011 och innehar även de kompetenser som föreskrivs.

Kommunens revisorer som har genomfört en granskning tillsammans med konsulter från KPMG har bara detaljer att anmärka på. Vad som saknas är en långsiktig skolplan och årlig verksamhetsplan. Detta är bildningsnämndens ansvar och måste enligt revisorerna tas fram.

Mer läsning

Annons