Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elva varslade på Fricweld

Företaget Fricweld AB har ekonomiska bekymmer. En företagsrekonstruktion har, med godkännande av tingsrätten, påbörjats. Och 11 av de 32 anställda på Fricweld varslas om uppsägning.

Annons
Fricweld har begärts i företagsrekonstruktion. 11 av de 32 anställda på anläggningen i Hällefors varslas om uppsägning. Fricwelds huvudverksamhet är tillverkning av kolvstänger till mobil hydraulik till bland annat hjullastare, grävmaskiner och containertruckar.

– Vi har problem med likviditeten, vi har svårt att klara våra betalningar i rätt tid helt enkelt. Det senaste året har marknaden varit väldigt låg för oss, dels har vi en allmänt svag marknad, dels har flera av våra kunder genomgått strukturella förändringar och flyttat tillverkning österut vilket påverkar oss, berättar Dan Sandberg, vd på Fricweld.

Den 21 oktober beslutade tingsrätten att en företagsrekonstruktion av Fricweld ska inledas.

– Den 10 november ska en preliminär rekonstruktionsplan presenteras på borgenärssammanträdet. Då förklaras vad som krävs för att en lyckad rekonstruktion av företaget ska kunna genomföras, berättar Björn Ericsson, handläggare på företaget Ackordscentralen Väst som jobbar med företagsrekonstruktionen.

Exakt hur rekonstruktionen ska se ut är alltså klart först efter borgenärssammanträdet.

– Men bolaget kör vidare och vi jobbar fortsatt ännu hårdare med att sälja ännu mera samtidigt som vi genomför vissa personalneddragningar, säger Dan Sandberg.

I balansrapporten till tingsrätten för de första nio månaderna 2014 berättas att Fricwelds eget kapital och skulder den 30/9 2014 var minus 36,3 miljoner kronor och att periodens resultat blev minus 5,7 miljoner kronor. Fricwelds kunder är framförallt den tunga fordonsindustrin. Fricwelds huvudverksamhet är tillverkning av kolvstänger och hydraulikkomponenter.

Mer läsning

Annons