Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En central förskola utreds

Förskolan Lärkan kan bli en större central förskola. Det ska nu utredas i en förstudie tillsammans med Statens Bostadsomvandling, SBO.

Annons

 I dag finns förskola på Lärkan i ett enda hus. Nu ska det undersökas om området ska ha fler förskoleplatser, i det hus där Folktandvården tidigare fanns.

– Idén är att inreda en förskola på nedre våningen och ett trygghetsboende för äldre nmänniskor ovanpå i Folktandvårdens tidigare hus, berättar Tina Lanefjord, chef på bildningsförvaltningen.

SBO har diskuterat dessa planer med kommunen under en tid och en förstudie för projektet föreslås vilket bildningsnämnden nu har sagt ja till. Även Hällefors bostads AB ska tillfrågas om deltagande i projektet.

Kommunens kostnader för projekteringen beräknas bli cirka 500 000 kronor. Om projektet sedan genomförs så ska den kostnaden avräknas från kommunen.

Förskolorna Masken och Bananen måste renoveras eller så krävs nybygge. Om Lärkan blir en central förskola försvinner Masken och Bananen.

– Det är ett intressant projekt. Om det genomförs så påverkas hela barnomsorgen, rörelsemönster i samhället påverkas och kommunens totala fastighetsbestånd påverkas, säger nämndordförande Stefan Backius (V).

Nämnden har inga pengar i budget 2013 för projektet.

Mer läsning

Annons