Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En HyttDreva för att täta sprickorna

Seminarier, workshops och midnattsjam. Nu har programmet för HyttDreva 2015 tagit form, en fest vars ambition är att täta sprickorna i gemenskapen genom att dreva.

Annons
Laddat för HyttDreva i augusti i Södra Hyttan. Här en bild från förra året när Bergslagsdansen arrangerades i Södra Hyttan.

I början av augusti bjuder Bredsjö kulturkooperativ, Södra Hyttområdets Idéförening, Bergslagsspelen, ABF och Studiefrämjandet in till en festhelg i Södra Hyttan.

– Vi vill skapa en mötesplats där man träffas, artister och publik, säger Stefan Backius, en av arrangörerna.

Han berättar att festen kommer att vara fördelad vid tre olika scener, den stora scenen, en mindre bokloppisscenen och en akustisk scen i Galleriet.

På fredagen inleds festen med en spelning av det afrikanska bandet Diya lolo samt en spelning på den mindre scenen med bluesbandet TJ and Tha Dudelinos. Vid stora scenen tar sedan Mama Chajes Orkester, balkanbandet från Örebro, plats. Båda kvällarna avslutas med jam på öppen scen efter midnatt.

På lördagen blir det folkmusik, både buskspelande och från stora scenen.

Bluesmusikern Sofie Reed håller i en workshop som vänder sig till unga tjejer och pågår hela helgen. Den avslutas med ett scenframträdande på lördagen.

Inom festområdet finns även mat- och dryckförsäljning.

– Det blir internationell mat och vi jobbar på att få fram ett lokalt öl och traditionell drevglögg, säger Stefan Backius.

Lite mera om programmet

På lördagskvällen hålls ett seminarium på stora scenen om situationen på landsbygden, att leva i periferin, utflyttning och urbanisering. Rockbandet The Arrivals uppträder på lördagkväll. Balkanfusion med inslag av jazz blir det av Dilanê.

Mer läsning

Annons