Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkät visar på lågt förtroende

Personalen inom kommunens omsorg har lågt förtroende för politiker men också för förvaltningschefen. Det visar en medarbetarenkät.

Annons

Det är bara 40 procent av omsorgens anställda som har svarat på medarbetarenkäten och det är sju procentenheter mindre jämfört med förra året. Det låga engagemanget bekymrar nämndens ordförande Ulrika Mellkvist (C).

Ett annat problem är att förtroendet för den politiska ledningen är synnerligen lågt, 80 procent har inget förtroende. Drygt 55 procent har inte heller förtroende för förvaltningschefen.

Svar på intranät

– Beträffande svarsfrekvensen måste vi se över om vi är för dåliga på information eller om det låga deltagandet beror på tillgänglighet till dator. Svaren sker via vårt intranät, säger Ulrika Mellkvist.

Att förtroendet för henne och övriga politikerkollegor är lågt förvånar inte Mellkvist.

– Förtroendet brukar inte vara högt, men vi måste ta detta på allvar och fundera över orsaker. Detta är en demokratifråga också.

Sitter i samma båt

Katarina Strömgren är nytillträdd förvaltningschef och talar om vikten av att bygga upp ett förtroendekapital.

– Jag måste ställa mig frågan vad jag kan göra som chef tillsammans med andra för att förbättra situationen. Det är viktigt att förstå att vi alla sitter i samma båt och ror. Tillit åt båda håll behövs. Vi måste jobba för att skapa förståelse för varför vissa beslut fattas, men vi ska också fokusera på vad vi är bra på.

Ulrika Mellkvist säger att alla rubriker i enkäten är viktiga att gå igenom och analysera.

– Vi ska hitta strategier för att möta alla eventuella problem, i ledningsgruppen, på förvaltningen och ute i verksamheten.

Vitsen med enkäten är att synliggöra brister för att sedan kunna hitta åtgärder.

Mer läsning

Annons