Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ernst inreder åt Carl Jan

Två av länets starka personligheter gör tv tillsammans i sommar, erfar NA. Ernst Kirchsteiger och Carl Jan Granquist medverkar i årets upplaga av Sommar med Ernst. Just nu är teamet i full gång och filmar vid Saxå herrgård.

Annons
Ska bli fint. Ernst Kirchsteiger ska fånga tv-tittarnas intresse genom att fräscha upp magasin, brygghus och trädgård vid Carl Jan Granquists Saxå herrgård.

– Det är ett gammalt sädesmagasin och brygghus, beläget alldeles vid sjön Saxen, som Ernst tar sig an i sommar och gör om till ett sommarboende, berättar David Karlström på TV4:s presstjänst.

– Ernst kommer också att anlägga en liten trädgård i direkt anslutning till huset så att han kan odla kryddväxter och annat grönt.

Tyst kontraktInspelningarna är i full gång, men när NA ringer de båda herrarna är det bara Carl Jan som svarar i sin mobil. När NA konfronterar honom med uppgifterna skrattar han bara och säger att han inte kan kommentera något förrän efter den 1 juni.

– Det har jag skrivit kontrakt på, säger han.

Carl Jan Granquist bor sedan många år i Saxå herrgård och det är inte första gången som de båda tv-personligheterna arbetar ihop. Ernst har både arbetet som butler till Carl Jan på herrgården och i flera år som kock på Grythyttans Gästgiveri när Carl Jan var krögare. Och så sent som i vintras hoppade Carl Jan in som gäst i Ernsts julprogram i TV 4.

Tio avsnittNu verkar tv-kanalen ha hittat en perfekt lösning att sammanföra de både profilerna i den fjärde säsongen av Sommar med Ernst, som drar i gång torsdagen den 29 juni. Sammanlagt blir det tio avsnitt.

För Ernst började tv-karriären med Sommartorpet i SVT:s regi år 2000, då med Gila Bergqvist som programledare, Mattias Alton som snickare och Ernst Kirchsteiger som inredare.

MångsidigCarl Jan, som är född i Örebro, har erfarenhet från många olika branscher. Inte minst inom vin- och matkunskap, han är såväl vinkännare som adjungerad professor i matkonst vid Norsk hotellhögskole. I tv har han varit både domare och deltagare i På spåret. Han dansade även en säsong i 2009 års Let’s Dance.

Mer läsning

Annons