Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett liv värt att leva hund för

På gästgiveriet i Grythyttan är hundarna hedersgäster med en egen meny som lagas av hotellets kockar.

Annons
Vilket härligt hundliv. Zilly och Doris i hotellsängen på Grythyttans gästgiveri.

Moa väljer att i stillhet betrakta aktiviteterna i rummet från hotellsängen. Ella, som är en betydligt yngre hund, har svårare att vara stilla medan matte packar väskor.

Birgitta Larsson och Ingemar Almslätt och deras två engelska springerspanielhundar ska strax checka ut från gästgiveriet i Grythyttan.

– Vi har legat och trängts i dubbelsängen i natt alla fyra. Precis som vi brukar göra hemma också, säger Ingemar.

På gästgiveriet är sådana som Ella och Moa numera Vip-gäster. Kockarna i köket har till och med komponerat en exklusiv hundmeny anpassad just för fyrbenta gäster.

Yrvädret Ella, 16 månader, rycker och sliter i det mesta och kör ner nosen i väskan när matte försöker bringa lite ordning bland kläderna. Moa, som är en rutinerad 4-åring, föredrar att vänta i lugn och ro medan packning för hemfärd pågår. Men så är Moa också mer världsvan, som den utställningschampion hon är. Ella vill vara överallt, samtidigt, allra helst jagar hon kaniner. Några sådana långörade varelser finns förstås inte på hotellrummet, men det finns så mycket energi i Ella som bara måste få komma ut, oavsett om hon springer runt ute i skogen eller har tagit in på hotell i Grythyttan.

Fyrbent vip-gäst. Papillon Doris har precis anlänt till hotellrummet. Medan hon väntar på rumservice bjuds hon på tuggben.
Uppbrottsstämning. Snart dags att åka hem. Ella är uppspelt medan Moa och Ingemar Almslätt tar det mer med ro.
Äta och packa. Ella gör det förstnämnda medan Birgitta Larsson sköter packandet.

Mer läsning

Annons