Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra ks-möte omförre Boab-vd

Ett extra ks-möte ska hållas med anledning av tidigare beslut att inte bevilja förre Boab-vd:n Lennart Ljungberg ansvarsfrihet.

Annons

Ks fattade först beslut att bevilja Lennart Ljungberg ansvarsfrihet för Hällefors bostads AB:s räkenskapsår 2008. Beslutet överklagades och Förvaltningsrätten upphävde beslutet då man ansåg att jäv förelåg. Ks fattade ett nytt beslut där Ljungberg inte beviljades ansvarsfrihet.

Nu anser Christina Johansson (M) och får stöd av Mats Runqvist (HOB) att ett nytt årsstämmoprotokoll ska upprättas och skickas till Bolagsverket, där rätt uppgifter uppges.

Stämmoombuden Peter Carlsson (S) och Sture Beckman (GL) har inte skrivit under ett nytt protokoll. Utan underskrift kan handlingarna inte skickas in.

Ärendet lyftes i ks där ordföranden Ritha Sörling (S) kort meddelade att ks inte tar upp frågan då den inte har behandlats av Boab.

– Helt obegripligt. Kommunen äger hundra procent av Boabs aktier och skulle kunna skriva på det nya stämmoprotokollet. Som det är nu har Bolagsverket dokument med beslutsuppgifter fattade på felaktiga grunder, säger Johansson.

Enligt henne händer inget annat än att Bolagsverket får rätt uppgifter. Det hela är en ren formalitet.

– Det känns viktigt. Detta är en historisk dokumentation och handlar också om demokratins spelregler.

Ks kunde ha behandlat ärendet på ordinarie möte i tisdags och även skrivit på handlingarna. Så skedde inte.

– Vi trodde att frågan måste gå genom Boab, men det var fel. Vi kallar därför till ett extra ks-möte den 14 september och tar upp ärendet då, säger Ritha Sörling.

Mer läsning

Annons