Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre arbetslösa i länet - utom i en kommun

Arbetslösheten ökade i Hällefors i januari, jämfört med samma period förra året. Samtidigt minskade arbetslösheten i länet.

Annons

Under årets första månad var 13,8 procent av Hälleforsborna arbetslösa, en ökning med 0,3 procentenheter jämfört med samma period förra året. Samtidigt syns en positiv utveckling i länet. 8,2 procent var registrerade som arbetslösa under januari månad, vilket är en liten minskning. Gapet mellan antalet arbetslösa i länet och Hällefors kommun har ökat sedan 2008.

När det gäller utlandsfödda i Laxå fortsätter arbetslösheten att sjunka för tredje månaden i rad. I januari var nära 37 procent av de utlandsfödda registrerade som arbetssökande. Samma siffra för länet var 28 procent. Totalt sett var arbetslösheten strax över 10 procent i Laxå kommun under januari.

En positiv utveckling märks bland antalet arbetslösa ungdomar i länet. Under januari minskade ungdomsarbetslösheten med 1,8 procentenheter till 12,6 procent. Men i Karlskoga kommun har utvecklingen gått åt motsatt håll. 17,2 procent av ungdomarna i Karlskoga var arbetslösa under januari. Det är en ökning med 1,6 procentenheter jämfört med samma period förra året.

Siffrorna är tagna från Arbetsförmedlingen och har tagits fram av en nyhetsrobot vid journalistikbyrån Journalism++.

Mer läsning

Annons