Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femåring försvann från Maskens förskola

I onsdags i samband med en måltid mitt på dagen försvann Wilma Karlsson, 5 år,  från Maskens förskola i Hällefors. Hon hade gått därifrån utan att det uppmärksammats.

Annons

 – Hon hade gått iväg till en anhörig och det var tur att någon var hemma där, säger Wilmas mamma Ann-Sofie Sturk.

Wilma hade tagit på sig skor och jacka och knallat iväg ensam. Hon är bekant med området och dit hon gick är det inte långt.

Hur länge Wilma var borta vet man inte exakt, men mamman gissar på mellan en halvtimma till en timme. Hur det hade skett kunde de heller inte få någon förklaring på i onsdags på förskolan.

Ann-Sofie och hennes sambo Joel har skrivit till barn- och utbildningschef Tina Lanefjord som svarat.

– Jag har kontaktat förskolechef Anna Mill. Ärendet håller på att utredas och vårdnadshavarna kommer att bjudas till förskolan nästa vecka för att informeras hur förskolan hanterat ärendet, skriver Tina Lanefjord.

– Jag har reagerat tidigare och sagt till. När man kommer mitt på dagen och lämnar sitt barn händer det att ingen personal möter upp och barnen springer fritt utan tillsyn vid entrén, säger Ann-Sofie Sturk. Hennes tillit och trygghet har fått sig en törn.

I anmälan till kommunen föreslår föräldrarna en enkel billig åtgärd. Att det sätts upp en sensor som ger signal när någon öppnar ytterdörren.

Mer läsning

Annons