Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FFIK tog HIK på Hällevi

Fredagskvällens hockeymöte mellan Hällefors och Fellingsbro/Frövi blev en jämn historia. Efter förlängning vann FFIK med 3-2.

Annons

Det var hemmamatch för Hällefors IK igår kväll. Med en publiksiffra på 169 personer skulle hemmalaget vinna över gästande Fellingsbro/Frövi IK. Men så blev inte fallet, även om HIK plockade med sig en poäng efter matchen.

När matchen spelats i full tid var ställningen 2-2. Med bara nio sekunder till slutsignal, och målvakten utplockad från HIK-målet, kvitterade Markus Gustavsson till 2-2 för Hällefors. Det betydde förlängning.

Det blir till slut Victor Svensson som avgör matchen med straffmål som han sätter i HIK-kassen och ger sitt FFIK segern.

Patrik Alexson, sportchef i FFIK, ger hemmalget HIK beröm trots lagets egen seger.

- Hockeyn är inte alltid logisk och ibland vinner man trots att motståndarna haft mer puck och målchanser. Det skäms vi inte ett dugg över, utan konstaterar att på bortaplan mot serieledarna kan det ibland räcka med en järnvilja, lite tur och en målvakt som mer eller mindre var omutlig, berättar Patrik.

Johan Sandström, coach i Hällefors IK, är inte nöjd med matchens resultat.

- Nästa match är kommande fredag då vi reser till Hallsberg för att möta Vretstorp. Då måste vi visa rätt attityd och de ska få sota för alla målchanser som vi brände mot FFIK, utlovar Sandström.

Fredagskvällen matcher division 3 V/Ö ishockey:Guldsmedshytte SK-Vretstorps IF 15-2 (6-0, 5-2, 4-0).

Skultuna IS-Hallstahammars HK 7-2 (2-1, 3-1, 2-0).

Hällefors IK-Fellingsbro/Frövi IK 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1).

Nora HC-Sala HK 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1).

Mer läsning

Annons