Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finnsam-möte på Bergslagsgården

Nu är det klart att Finnsams vårkonferens ska ske på Bergslagsgården i Sävsjön. Konferensen beräknas samla mellan 50 och 70 deltagare från hela Norden.

Annons

– Vi hade först tänkt vara på Loka brunn för att vara närmare Grythyttan, men vår budget räckte inte till Loka. Men Bergslagsgården kommer också att fungera bra, säger Seppo Remes från planeringsgruppen för konferensen.

Utflykter och middag

Den 27–29 maj genomförs konferensen. I programmet står utflykter till Finnstigen i Bredsjö, finnbyn i Björskogsnäs, Skräddartorp, Sången och Silvergruvan. Flera föredrag väntar också.

Deltagaravgifterna ska täcka merparten av kostnaderna. På konferensdag nummer två är det en stor middag och Hällefors kommun har beviljat 7 000 kronor i bidrag för kostnaden för den middagen.

– Det är en sedvänja vid Finnsams konferenser att värdkommunen står för middagen.

Finnbygder i samverkan

Finnsam har vår- respektive höstkonferenser varje år. Diskussioner förs om att placera en av dessa konferenser till Karlskoga nästa år. Finnsam, Finnbygder i Samverkan, är ett nätverk för människor och organisationer som är intresserade av skogsfinnarnas kultur och historia.

Mer läsning

Annons