Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde pilgrimsresan planeras

Fjärde pilgrimsresan. Grythyttans församling har lagt upp planerna för en vandring i Österrike.

Annons
Första resan. Kari Paavonen var reseledare även under resan till Spanien och Santiago de Compostela. Nu planerar församlingen sin fjärde pilgrimsfärd.

Församlingen har utropat sig till pilgrimsförsamling och 2009 arrangerades den första pilgrimsvandringen. Då gick färden till Spanien och Santiago de Compostela. Därefter har församlingen hunnit avverka ytterligare två pilgrimsresor, till Nidaros i Norge samt Assisi i Italien.

Denna gång går resan till Österrike med basläger i Salzburg, 1–11 juli. Kari Paavonen i församlingen är reseledare. Bussen ska rattas av Mikael Vourijärvi, även han från bygden.

– Vi fyller en buss med runt 50 deltagare. Hittills har 40 anmält sig, säger Kari Paavonen.

Han har varit i Österrike och rekognoserat, kollat vandringsleder och boende.

– Alla kan vara med och gå, utifrån sina egna förutsättningar och i eget tempo. Bussen finns hela tiden med och var och en bestämmer hur lång sträcka de vill avverka. Några väljer att gå i grupp, andra på egen hand. Det är inte frågan om prestation eller tävling.

Det är en själslig promenad där möjlighet att ventilera egna tankar och funderingar ges, säger Kari Paavonen.

Pilgrimsvandring är en medeltida kristen tradition som fått en renässans. Anden ska få näring och tanken är att vandraren söker förståelse för livets mening.

Bilder från pilgrimsleden i Österrike.

Mer läsning

Annons