Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera brott gav fängelse

Åtta månaders fängelse blev domen för en Hälleforsbo för en rad olika brott. Det handlar bland annat om misshandel, olaga hot, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Annons

Mannen, som är i 50-årsåldern, har dömts av Värmlands tingsrätt. Brotten det handlar om har begåtts i både Hällefors och i Filipstad.

I november förra året hotade han en man till livet med en kniv inne på en pizzeria i Hällefors. På restaurangen förstörde han dessutom en dryckesautomat samt krossade en glasruta.

Flera stölder

När polisen sedan grep honom hotade han även poliserna under transporten till Örebro.

Mannen döms för flera stölder och snatterier. I Hällefors har han stulit två oxfiléer på Ica. I Filipstad snattade han en fläskfilé på Coop. När en anställd i Coop-butiken då försökte stoppa honom slog han till denne över armen.

Veckan senare var 50-åringen tillbaka på Coop och nu kastade han en kundkorg med matvaror i golvet.

Kniv och knark

När mannen för tredje gången på kort tid besökte Coop stal han en baguette. En butikskontrollant fanns då på plats och ingrep, vilket inte gick smärtfritt då 50-åringen gjorde motstånd. Vid tillfället hade mannen en kniv med sig samt narkotika.

50-åringen döms även för inbrott i bil där han stulit kläder, skor, en rakapparat och hygienartiklar. Han döms också för att ha haft en så kallad grön laser, för flera narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Förutom fängelsestraffet så ska hälleforsaren betala 10 000 kronor i skadestånd.

Mer läsning

Annons