Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fogdhyttans vårdhemska drivas vidare

Även Fogdhyttans vårdhem tidigare ägt av Bo Qvarnström har sålts. Företaget har sålts till Lutterbäcken AB och övertagandet skedde i går.

Annons

I höstas begärdes Fogdhyttans vårdhem där Bredsjögården var en del i konkurs. I går berättade vi om att Bredsjögården sålts till Torgny Trygg som har för avsikt att driva kursgården vidare. Trygg driver sedan tidigare Sågarbo herrgård och stugby i Skutskär. Han tar över verksamheten i Bredsjö 1 mars.

Även Fogdhyttans vårdhem, strax utanför Filipstad, har en ny ägare.– Fastighetsbeståndet tillhörde aldrig konkursen utan ägs av ett annat bolag. Men verksamheten har övertagits av Lutterbäcken AB, säger advokat Robert Asplund, Lindahls advokatbyrå, som varit konkursförvaltare.

Lutterbäcken ingår i Stockholmsbaserade Crispa-koncernen. Bolaget registrerades i oktober förra året av Anna-Greta Sjöberg. Företagets inriktning är bland annat att bedriva sjukvård.

Ett 15-tal anställda berördes av konkursen men enligt konkursförvaltaren är tanken att vård- och behandlingshemmet för människor med alkohol- och drogproblem ska drivas vidare.

Mer läsning

Annons