Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkhögskolan flyttade ut på torget

Sätt färg på Hällefors, står det på ett plakat, och därunder växer ett kostverk fram, signerat alla som hade lust att fylla på med färg. Igår visade folkhögskolan upp sig på torget.

Annons

Under några timmar pålördagen hade Hällefors folkhögskola parkerat ett partytält på torget. Här bjöds på information om skolan, och smakprov av vad kurserna har att erbjuda, samt även möjlighet till prat och fika med elever och personal.

– Tidigare har vi hållit till på skolan med öppet hus, men då har det inte kommit så mycket folk. Därför är vi på torget nu, berättade eleven Josephine Albinsson.

Det är vid hennes ”bord” som tavelduken står, Josephine tillhör dem som läser design på skolan, och nu vill locka fram kreativiteten hos hälleforsbor som kikar förbi för att se vad som sker.

Framför allt yngre har greppat penseln, men även en och annan äldre berättar Josephine, som hoppas att arrangemanget kan locka fler i och med att skolan på detta sätt blir mer synlig.

Omkring 120 elever läser på Hällefors folkhögskola. Då är även filialen i Örebro och distanselever inräknade. Skolan erbjuder kurser i teater, design/inredning och form/design. Dessutom, som på alla folkhögskolor, finns möjlighet att läsa allmän kurs. 

Mer läsning

Annons